Gemeente Cranendonck

Voor gemeente Cranendonck ontwikkelden we een activerende campagne om een positieve mindset richting duurzaamheid te stimuleren onder haar inwoners.

Cranendonck, daar ben ik zuinig op

We hebben zes duurzaamheidthema’s onder de aandacht gebracht onder één overkoepelende campagne: “Cranendonck, daar ben ik zuinig op”. Elk thema had een gemarkeerd tijdvak van drie weken. De introductie van een thema begon met een video die op sociale media werd geadverteerd, ondersteund met persberichten in lokale media. In de daaropvolgende weken is de herkenbaarheid van het thema versterkt door driehoeksborden die zichtbaar waren door de hele gemeente. Allemaal met dezelfde boodschap.

Van brainstorm naar storyboard

Vóór de ontwikkeling van de videoconcepten hebben enkele sessies plaatsgevonden met de teams van elk duurzaamheidsthema. Het traject is gestart met gezamenlijke brainstormsessies om de afzonderlijke doelen en wensen van elk thema helder te krijgen. Vervolgens zijn voor elk thema mood- en storyboards ontwikkeld, met als doel om de teams een duidelijk beeld te geven van de te ontwikkelen (video)concepten, een beeld zegt namelijk meer dan duizend woorden.

Storyboard
Videobeeld

Omnichannel strategie

Door online- en offlinekanalen te combineren komen inwoners van de Gemeente Cranendonck – ook zij die niet actief zijn op sociale media – op verschillende momenten in aanraking met de campagne. Om de herkenbaarheid van de campagne te vergroten zijn alle uitingen en advertenties gemaakt aan de hand van personages en locaties die ook te zien zijn in de video’s. Daarbij zijn alle personages inwoners van de Gemeente Cranendonck en zijn de opnames gemaakt op locaties binnen de gemeente zelf, wat bijdraagt aan het gemeenschapsgevoel en ervoor zorgt dat de campagne herkenbaar blijft.

6 thema's, 1 campagne

Om de afzonderlijke thema’s bij elkaar te brengen is ervoor gekozen om een concept te ontwikkelen waarbij alle thema’s in één verhaallijn vallen. In elke video ontmoet de hoofdpersoon een personage uit de volgende video, waardoor er één doorlopend verhaal ontstaat.

De “Cranendonck, daar ben ik zuinig op” campagne is een sprekend voorbeeld van hoe we een campagne lokaal kunnen inzetten. De combinatie van verschillende kanalen en de connectie met de gemeenschap heeft geresulteerd in een hoge betrokkenheid bij de inwoners.

Team

Zij weten alles van dit project

Kennismaken

Sparren over wat dan ook? Wij zijn benieuwd.