De draadvonker

In deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt zijn mensen in de techniek schaars. Vakmensen worden doodgegooid met oneliners en oersaaie vacaturevideo’s. Dat kan anders. Zo bedachten wij een epische videocampagne die recht doet aan het werk van een vakman.

Van concepting tot uitvoering

Draadvonkers zijn perfectionisten, vakmannen met passie en uniek in hun soort. Ondanks dat er maar weinig draadvonkers zijn, zijn ze onmisbaar voor een fijnmechanische verspaner als Job Precision. Maar hoe laat je zo'n team van draadvonkers groeien? Met dat soort vragen kan je bij ons wel aankloppen.

Als creative agency hebben wij weinig verstand van verspaningstechniek, laat staan van draadvonkers. Daarom starten we het creatieproces van de campagne in samenwerking met de klant. In een eerste gesprek kruipen we in de huid van de doelgroep. Wat kenmerkt een draadvonker? Wat drijft ze? En waar slaan ze op aan? Al deze informatie wordt vervolgens gebundeld in een plan van aanpak. 

video campagne anvil

Een vacaturevideo maar dan anders

Het plan van aanpak wordt nader uitgewerkt in een interne creatieve sessie. Gedurende deze brainstorm bepalen we het campagneconcept dat vervolgens meer gestalte krijgt in de vorm van een script. Het script wordt aangevuld met een moodboard zodat we de klant een duidelijk beeld kunnen geven van ons plan. 

Voor Job Precision kwamen we tot een “spoken word” concept. Een spoken word video bestaat uit een combinatie van cinematische beelden en een daadkrachtige voice-over. Deze combinatie moet zó krachtig zijn dat het een draadvonker in het hart weet te raken. Om de doelgroep in het hart te raken is het van groot belang dat zij zich kunnen associëren met de video. Vandaar dat we gebruik hebben gemaakt van een échte vakman, een draadvonker in hart en nieren.  

marketing campagne

Wat goed is komt snel

Doordat we bij Komma concepting, nabewerking en uitvoering onder één dak hebben, zijn alle specialisten al vroeg in het traject betrokken. Zo kan een cameraman, voice-over of designer al in een vroeg stadium input geven over zijn of haar specialisme. Door strak te plannen en goed overleg met Job Precision is de video binnen 4 weken ontwikkeld en opgeleverd. Als we de eerste reacties mogen geloven dan mag het resultaat er wezen!

Team

Zij weten alles van dit project

Kennismaken

Sparren over wat dan ook? Wij zijn benieuwd.