Werken bij Komma

We weten wie we zijn en op welk fundament we bouwen. Die basis is al jaren hetzelfde, alleen is ons verhaal opnieuw verteld. Komma is een Transformation Agency waar een team van 30 experts in hun eigen vakgebied de open kantoorruimte vult. Tijd om uit te leggen hoe het er bij ons op de werkvloer aan toegaat.
Claire

Claire

Copywriter

 • 24-06-2024
 • 4 min

Kruisbestuiving tussen teams

We zijn spontaan en zitten hoog in energie. Dat merk je in de wandelgangen, tijdens gezellige activiteiten en in gesprek met collega’s én klanten. Het begint al bij binnenkomst als nieuwe collega, wanneer je meteen onderdeel wordt van een team. Iedere expertise vormt een team en de kruisbestuiving tussen al die disciplines is van groot belang. Het is de kracht van onze organisatie.

Kom je net bij de club? Dan hoor je meteen bij één van de teams. Niet alleen op papier, je voelt het meteen. We wijzen je jouw eigen werkplek en zorgen voor een relaxte onboarding, zodat jij je lekker snel thuis voelt.

Kernwaarden

Wie ons langer kent, weet dat onze kernwaarden perfect weergeven wie we zijn. Achter honger, helder en humor schuilt een wereld met opvattingen en ongeschreven regels die een groot effect hebben op de keuzes die we maken en hoe het werken bij Komma nou eigenlijk gaat. Lees mee en leer ons ook achter de schermen wat beter kennen.

Honger

Honger betekent voor ons hoogwaardig werk leveren – verre van vluchtig of oppervlakkig. Het kan áltijd beter, daar zijn we van overtuigd. We strijden iedere dag voor verbetering om het volle potentieel te benutten, in de breedste zin van het woord. Dat zie je praktisch terug in verschillende dingen.

 • Teammeetings
  Sommige teams komen dagelijks bij elkaar, andere teams zie je wekelijks meeten. Deze stand-ups zijn er om inzicht te krijgen in de bezigheden en ontwikkelingen van alle teamleden. Natuurlijk bespreek je de praktische voortgang, maar beoordeel je ook elkaars werk en deel je nieuwe inzichten.

 • Jouw eigen jaarplan
  Ieder jaar krijg je tijdens je functioneringswandeling de vraag wat jij dit jaar wil bereiken. Je antwoord mag alle kanten op gaan. Sneller werken, een bepaalde techniek onder de knie krijgen of een nieuw product lanceren. Maak het groots of hou het klein. Vul het gewoon in op een manier die bij jou past. Als jij groeit, draagt dat direct bij aan de strijdlust van Komma.

 • Oneindige toegang tot vakliteratuur
  Interessante literatuur mag je altijd aankopen. Gewoon even melden bij onze Office Manager en die zorgt dat het op de bestellijst komt. Geen verantwoording schuldig.

 • Opleiding of cursus volgen naar wens
  We bieden collega’s geen vast opleidingsbudget. We willen juist stimuleren te blijven praten over wat je bezighoudt en waar je mee aan de slag wilt. Heb je iets op het oog? Gooi het gewoon op en de kans is groot dat je je kan inschrijven. Het is helemaal leuk als je daarna de bevindingen even deelt met collega's.

Kernwaarden

Helder

Duidelijkheid, transparantie en openheid. Dát verstaan wij onder helder. Heldere communicatie tussen collega’s en richting de klant. Maar ook het inzichtelijk maken van kosten, duidelijke facturatie, voorwaarden, terug te vinden werkwijzen en (ongeschreven) regels. Klinkt makkelijk, is soms best moeilijk. Gelukkig hebben we daar zo onze manieren voor gevonden.

 • Kwartaalmeetings
  De eerste vrijdag van een nieuw kwartaal delen we intern de omzetcijfers, facturabelheid en nog veel meer. Tijdens deze meetings worden ook belangrijke zaken gedeeld die iedereen aangaan, zoals nieuwe collega’s, openstaande vacatures, informatie over activiteiten, bedrijfscultuur of genomen beslissingen van het MT. We eindigen met een borrel en pizza of friet.

 • Komma Visiedag
  De kwartaalmeeting van Q4, maar dan als dagvullend programma voor collega’s. Soms is er een externe spreker, de andere keer gaan we zelf aan de slag met een bepaald onderwerp dat ons volgend jaar verder helpt. Uiteraard sluiten we altijd af met gezelligheid en eten :)

 • Helder-omgeving
  Van het bestellen van drukwerk tot het aanvragen van verlof en van het organiseren van CSS properties tot aan het te hanteren grid-systeem voor een webontwerp. Op ons eigen helder-platform vind je alle afspraken terug.

werken bij komma

Humor

Slechte grappen en jolige filmpjes zijn slechts een uiting van onze kernwaarde humor. Humor is voor ons veel meer dan dat. Humor is een open, inclusieve en fijne cultuur waar iedereen zichzelf durft te zijn en te uiten. Grappen zijn alleen leuk als iedereen ze kan waarderen. Bovendien is er altijd ruimte voor de nodige ontspanning.

 • Gezamenlijke pauze
  Dagelijks loopt er een ploegje collega’s in wisselende samenstelling naar de supermarkt om hun lunch te fixen. Van boterhammen met een pot pindakaas tot alle benodigdheden voor verse pizza’s. Onze gezellige kantinekeuken is voorzien van pannen, een oven, magnetron, airfryer en tosti-ijzer. Meer dan genoeg mogelijkheden! Of eet je bammetjes op en wandel nog een blokje om met de liefhebbers van dat moment.

 • PAM-commissie
  Bij de oorspronkelijke Pizza And Movie (PAM) nights kun je inmiddels beter denken aan lasergamen op kantoor, pubquizen, boerderij-games of gezellige borrels. De PAM-commissie zorgt het hele jaar door voor leuke activiteiten en bedrijfsuitjes.

 • Game on
  Focus en afleiding gaan hand in hand. Er is dan ook genoeg te doen om even je gedachten te verzetten. Midgetgolf, tafeltennis en basketbal behoren momenteel tot de meest voordehand liggende opties.

Een oproep aan potentiële nieuwe collega’s kan onderaan zo’n bericht natuurlijk niet uitblijven. Onze openstaande vacatures zijn lekker divers, dus wellicht zit er iets voor je tussen. Of kijk even op onze cultuurpagina om eerst meer over ons te lezen. Are you in?

Over de auteur
Lees verder