Logo & huisstijl

Precies de juiste snaar raken, dat is dé uitdaging bij het ontwikkelen van een perfect logo. De essentie vastgelegd in een uniek beeldmerk.

Beeldmerk met vertrouwen

Een sterk logo geeft vertrouwen en spreekt tot de verbeelding bij de doelgroep. Een logo is het eerste wat potentiële klanten zien, nog voordat ze je gesproken hebben. Op dat moment moet je het juiste gevoel naar voren brengen. Met een Komma-approved-logo zorg je voor een eerste indruk die blijft hangen.

Bekijk onze cases
Afbeelding

Hoe verloopt het proces


1. Verdiepen
Bij voorkeur vertrekken we vanuit de kernwaarden. Ook verdiepen we ons verder in de klant: wie hebben we voor ons, wat doet dit bedrijf en op welke manier gebeurt dit.
We nemen een kijkje in de markt en bestuderen concurrenten. Soms ontstaan er al leuke ideeën tijdens deze fase, ook weten we hierna wat we zeker niet willen maken!


2. Brainstormen
Slechts een designer heeft de lead, maar een proces wordt nooit alleen doorlopen. Brainstormsessies met collega’s maken het proces niet alleen leuker, maar het zorgt voor allerlei inzichten en extra inbreng. Ideeën vliegen rond en soms wordt in deze fase al een heleboel meer duidelijk...

Afbeelding

3. Schetsen
Als alle informatie rustig is geland, kan er een weg worden gebaand door alle wilde plannen. Al schetsend worden kleine variantjes gemaakt. Ofwel direct digitaal of lekker oldskool met potlood en papier. Langzaam vormt het concept en maken we van een idee, een strijdplan.


4. Uitwerken
Uit alle varianten kan er maar een de beste zijn! Althans, zo staan wij erin. De nummer 1 wordt uitgewerkt en geperfectioneerd. Kleuren en lettertypes worden gekozen, een huisstijl-lijn wordt uitgedacht en zo vormt zich een kloppend geheel dat staat als een huis.

Afbeelding

5. Presenteren
Tromgeroffel! We presenteren het nieuwe logo met bijpassende huisstijl in een complete presentatie. Tijdens het gehele proces zijn er bewuste keuzes gemaakt die we toelichten en uiteraard laten we ook enkele toepassingen zien. Zo krijg je een duidelijk beeld van het idee, de stijl en de mogelijkheden. Akkoord?

Plan een gesprek
Afbeelding

join
our
fans.

Geen vraag is te gek en geen wens onmogelijk. Loop je vast? Of heb je nog geen flauw idee? Neem dan eens contact op, want we kunnen je gegarandeerd verder helpen.
Loopt het water je al in de mond? Stef Bogers Meneer d'n directeur +31 (0)495 59 94 11 ·