Identiteit bepalen

Het gaat niet alleen om wat je doet en hoe, maar ook om het waarom. Wat is het doel, de visie?

Kernwaarden bepalen

Het gaat ons niet om het verzinnen van ‘lege’ begrippen als ‘kwaliteit’, ‘scherpe prijs’ en ‘afspraak is afspraak’, want die zijn op ieder professioneel bedrijf van toepassing. Bij Komma graven we diep, want we willen weten wat jou beweegt en inspireert. Wij geloven dat wie echt verbinding wil maken met medewerkers en klanten, eerst zichzelf moet leren kennen. Als je in essentie kunt zeggen wie je bent en waarom je doet wat je doet, ontstaat er een heldere kernboodschap. Klanten weten dan waar je voor staat en medewerkers begrijpen waarom ze ’s ochtends hun bed uit komen.

Aan de hand van ons eigen cirkelmodel worden kernwaarden bepaald. Een creatieve schil rondom een serieuze kern.

Contact opnemen
Afbeelding

Gesprek 1

Tijdens de eerste afspraak worden kritische vragen gesteld om de organisatie beter te leren kennen. We maken in een ochtend tijd een sprint met beginwaarden, waarna je vertrekt met genoeg stof tot nadenken.

Gesprek 2

De tweede afspraak doen we met twee personen vanuit Komma. We gaan aan de slag met het Komma Cirkelmodel om tot een volledig kloppend eindresultaat te komen.

Interne review

Het ingevulde model wordt intern gepitcht. Deze review zorgt ervoor dat alle haken en ogen eruit worden gehaald en eventueel betere alternatieven worden aangedragen. Alles wordt uitgewerkt in een compleet document.

Afronding

De laatste afspraak dient voor de presentatie van het document, het aanreiken van toepassingsmogelijkheden en eventuele start van een vervolgtraject.

Afbeelding

Kernwaarden toepassen

Vaak wordt een kernwaardentraject gestart voorafgaand aan een logo & huisstijl traject of het opzetten van een nieuwe website. Aan de hand van kernwaarden kunnen dan tijdens het proces keuzes gemaakt worden, nóg beter afgestemd op het bedrijf.

Uiteindelijk kun je met je kernwaarden all the way gaan. Denk aan het toepassen in teksten, signing in en op het pand, keuzes in drukwerk en ga zo maar door.

Ik wil een gesprek!
Afbeelding

join
our
fans.

Geen vraag is te gek en geen wens onmogelijk. Loop je vast? Of heb je nog geen flauw idee? Neem dan eens contact op, want we kunnen je gegarandeerd verder helpen.
Loopt het water je al in de mond? Stef Bogers Meneer d'n directeur +31 (0)495 59 94 11 ยท