Showdown <br> Displays
Showdown
Displays
rebranding webshop ontwerp
cases . Showdown Displays

Showdown Displays Europe is dé marktleider in presentatiesystemen. In meer dan 45 landen leveren ze onder andere roll-up banners en pop-up wanden. Voorheen was het bedrijf in Nederland beter bekend als Promic, maar in 2019 werden de krachten gebundeld met een Tsjechisch bedrijf en Showdown Displays USA. In 2020 werd de nieuwe naam werkelijkheid en wij mochten aan de slag met de rebranding.

Showdown displays banners Showdown displays pand

Rebranding

Voor Showdown Displays Europe hebben we het logo en de typografie van de bestaande Amerikaanse huisstijl in ere gehouden. De zwarte en gele kleuren ademen innovatie. Niet voor niets is een van de kernwaarden “Innovation - We celebrate creativity and take initiative.” Toch zitten er grote verschillen tussen de Amerikaanse en Europese markt. De huisstijl mocht daarom minder Amerikaans en meer aansluiten bij de Europese doelgroep. Dit hebben we gedaan door meer eenheid te creëren. Het opvallende kleurgebruik, de consistente hoeken en schuine lijnen komen overal terug.

Showdown displays gesloten boek Showdown displays billboard
Showdown displays vlag Showdown displays book open
Showdown displays leaflet holder Showdown displays counter zipperwall

Webshop ontwerp

Ook de webshop is volledig op de schop gegaan. Onze rol is hierin zowel adviserend als uitvoerend. We hebben meegedacht over hoe we de stijl zo goed mogelijk kunnen doorvoeren en een 10-tal pagina’s ontworpen. De grootste uitdaging bij het ontwerp was de dynamische huisstijl in de webshop verwerken, zonder dat dit ten koste gaat van de gebruiksvriendelijkheid. Hierna is het stokje overgedragen naar de in-house developmentafdeling van Showdown Displays Europe. Zij konden aan de slag met het bouwen van de webshop.

showdown

join
our
fans.

Wij hebben honger, geloven in heldere communicatie en doen dat graag met een vleugje humor. Maak vrijblijvend een afspraak.