Blog

Zorg voor pret met je kerstpakket

Door Claire Lardenois
12 / 11 / 2020

Heel Nederland blijft thuis en ook thuiswerken is voor de meeste bedrijven de norm. Hoewel de meeste mensen er wel langzaam aan gewend zijn geraakt, blijft borrelen met collega’s via Skype toch best een beetje afstandelijk. De kerstborrel waarbij iedereen jolig en net iets te luidruchtig naar huis gaat, zal dit jaar eerder eindigen in een stille en heilige nacht. Voor ondernemers, werkgevers en leidinggevend Nederland ligt hier gelukkig een prachtige kans om de waardering dit jaar extra aan te zetten.

Een zwaarder pakket

Hoewel de financieringsregelingen en artikelen over overheidssteun in het nieuws je om de oren vliegen, zien we ook tegenbericht in de media. Grote leveranciers van kerstpakketten merken een stijging in waarde van de pakketten op. Werkgevers geven deze kerst dus méér geld uit. Juist in deze tijden wordt ingezien dat het belangrijk is om medewerkers te waarderen voor hun inzet en de thuiswerkende mens een steuntje in de rug te geven. Moet je nog iets bedenken of ben je intussen overtuigd om een extraatje toe te voegen? We hebben nog wel wat tips voor je in petto.

Laat de Kerstman bezorgen

Nu veel mensen thuis zitten te werken en iedereen op kantoor krijgen ‘not done’ is, kun je een attentie thuis laten bezorgen. Dat kan natuurlijk simpelweg via de normale pakketpost, maar veel leuker is het om er een leuke schwung aan te geven. Hijs jezelf (of een aangewezen vrijwilliger) in een kerstige outfit, zoals onderstaand onze vrienden van Henk Detachering, en sta volledig in stijl bij je medewerkers voor de deur. Ontvangen is leuk, maar rondbrengen is op deze manier misschien wel net zo leuk. Dan heb je iedereen even gezien, kun je persoonlijk bedanken (op afstand natuurlijk!) en het bijkomend voordeel is dat je zeker weet dat iedereen thuis is!

blog image

Gebruik de covid-thuiswerk-vibes

Hoor je geklaag over gebrek aan goede koffie? Voeg verse koffie toe aan het pakket! Mogen medewerkers wat jou betreft wel iets meer ontspannen? Denk aan iets fijns voor in bad of onder de douche. Missen collega’s elkaar? Versterk het teamgevoel door een custom t-shirt, maak mokken met een teamfoto, doe eens gek. Gun je iedereen een avond rust? Een combinatie van een thuisbezorgd-bon en Pathé voor thuis is natuurlijk goud! Vergeet de popcorn dan niet… Met andere woorden: luister naar je mensen, verzin er iets op en maak het thuiswerken comfortabel of zelfs een feestje.

Maak het persoonlijk

Hier kunnen we niet hard genoeg op hameren. Het kost vrijwel niets en is het belangrijkste dat een werkgever kan doen: persoonlijke waardering uitspreken. Zelfs al heb je je hele budget al opgebrast of ben je hard getroffen door de Corona-crisis en is er geen budget, dit kan altijd. Zorg per medewerker voor een leuk berichtje afgestemd op de persoon. Aan de binnenkant van een boek, op een kaartje, in een mailtje of desnoods handgeschreven op een A4’tje.

Wat zijn de trends en wat kan echt niet meer?

Verwacht wordt dat veel bedrijven dit jaar kiezen voor een borrel- of spelletjespakket. Een digitale escape room of een online pubquiz zorgen al snel voor een gezellige avond, iets wat de meeste mensen heel erg missen op dit moment. Absoluut not done? Het blik ragout. Uit de tijd, vies, ongezond. Gewoon niet doen. Denk ook even praktisch na in deze tijden. Een reiskoffer kan heel leuk zijn, maar in de 'lockdown' maatschappij kun je niet echt even lekker weg. Het maakt verder niet uit wat je geeft, zolang je medewerkers er maar gelukkig van worden!