Blog

Zo werkt werken bij Komma!

Door Claire Lardenois
04 / 04 / 2019

Het nieuwe werken, werken 2.0, werken volgens de nieuwe generatie, thuis werken, fruit op het werk, sporten tijdens werktijd, snackloze kantines... Er worden overal dingen verzonnen om als werkgever gezondheidsklachten als burn-outs, muis- en tennisarmen tegen te gaan. Allemaal serieuze klachten en signalen die vaak gerelateerd worden aan omstandigheden op de werkvloer.

Eerst een klachteninvasie en vervolgens poppen er een hoop producten en diensten uit de grond die hét verschil moeten gaan maken. Allemaal goed natuurlijk, maar vergeten we niet waar het eigenlijk om draait: luisteren naar je medewerkers, vragen waar behoefte aan is en hierop anticiperen? We nemen je graag mee in de wereld van team Komma, waar onderstaande zaken tot de ‘standaard’ behoren. 

Een goede werkplek

Bij Komma op kantoor is er geen behoefte aan flexplekken en eigenlijk is dat maar goed ook. Hierdoor heeft iedereen zijn eigen stek en hebben we dus de kans om die werkplek in te richten tot goede werkplek. Waar de ene collega een plantje en fotolijstje met z’n kids heeft, gebruikt de andere enkel sorteerbakjes en weer een andere teamgenoot geniet van een leeg bureauoppervlak. De basis is overal hetzelfde: een automatisch sta-zit bureau met vooraf in te programmeren hoogtes, werkgemak op twee grote schermen, een ergonomische muis en de allerbeste bureaustoel volledig ingesteld op jouw lijf. 

Mocht het staan of zitten op je fancy bureaustoel hier plots vervelen, dan hebben we nog ander materiaal in petto ter afleiding. We hebben een ballo, een wiebelkruk om al ‘leunend’ te werken en uiteraard hebben ook wij de bekende bureaufiets. Dat alles in een omgeving waar aandacht aan is besteed: kleurtje op de muur, planten in de ruimte, inspirerende quotes en fijne collega’s ;)

blog image

Mentaal gezond zijn

Goed, bovenstaande zie je bij veel meer bedrijven terug natuurlijk. Maar wordt er overal ook gelet op de mentale gezondheid van medewerkers? Luisteren naar behoeftes kan knap lastig zijn, maar het uiten hiervan ook. De drempel is te hoog, de sfeer is er niet naar of er is geen plaats voor. Naast de open sfeer die bij Komma heerst, hebben we nog een paar slimmigheidjes die je gerust van ons mag stelen!

Opstartgesprek

Iedere maandagochtend zit iedereen kort met Tim (oké, Tim mag je niet stelen). Tim is vertrouwenspersoon binnen Komma, neemt de HR-dingen voor zijn rekening en doet de planning. Met zijn achtergrond in psychologie zorgt hij ook voor een stiekeme terugblik op de week en beantwoord iedereen automatisch eerlijk de vraag hoe het gaat. Dan kan er direct gehandeld worden als de werkdruk omhoog of omlaag moet! 

Hygiëne

Klinkt als iets (on)fris, maar wij bedoelen er eigenlijk ‘werken zonder drempels’ mee. Merk je iets op wat anders kan, móet er iets veranderen, erger je je ergens aan of heb je simpelweg een suggestie? Je kunt het inschieten en ieder punt wordt sowieso behandeld. Zo is het nu duidelijk dat iemand ongestoord wil werken als er een vlaggetje op het beeldscherm staat, zijn er telefooninstructies gegeven voor het achterlaten van terugbelnotities en is er fruit op het werk!

Uit de kreukels

Neem je makkelijk je werk mee naar huis, zit je in de knoop met iets of wil je afvallen maar het lukt niet? Komma biedt vaste externe partners om het gesprek mee aan te gaan. Wel zo slim om zoiets te bieden, want een lichamelijk én geestelijk gezonde medewerker is minder vaak ziek, wellicht loyaler en je helpt iemand op de lange termijn!

blog image

Flextijden

Als dat nog niet genoeg is, hanteren we net als veel andere bedrijven flextijden. Je werkt minimaal 6,5 uur op een dag en maximaal 9 uur. Waarom? Voornamelijk om overuren niet te bevorderen. Wil je tussendoor iets regelen, online shoppen, Mario Kart spelen, wandelen, een uur bellen met je beste maat, buiten voetballen of met een collega ouwehoeren? Dan pak je lekker je flextijd en verzet je lekker je gedachten even. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je aan het einde van de week je uren hebt gemaakt. Er is eigenlijk maar één ding dat écht vast staat: vrijdagmiddag om half 5 start de borrel.