Blog

Deuren dicht! Wij eten kerstkransjes. Toch?

Door Claire Lardenois
20 / 11 / 2019

Veel bedrijven gaan dicht tussen kerst en nieuw en zo ook Komma! Een ideaal moment om even bij te tanken, aangezien de storm er naartoe ieder jaar weer opduikt. Tegelijk met je eigen eindsprint zijn er een hoop ‘hobbels’ te nemen om je (potentiële) klanten goed en tijdig te informeren over dit jaarlijkse eetmomentje én daarnaast ook zelf het jaar nog even lekker af te sluiten. Even alles op een rij waar je beter even aan denkt voordat je de deuren dicht gooit.

Aangepaste openingstijden communiceren

Of je nu volledig sluit of anders dan anders bereikbaar bent; voor iedereen die wil aankloppen is het wel zo fijn te weten waar hij of zij aan toe is. Verspreid je boodschap op meerdere manieren, zodat je zeker weet dat het aankomt. 

  • Zet de melding tijdig in je e-mailhandtekening;
  • Vermeld de aanpassingen goed zichtbaar op je website;
  • Verspreid op je social media kanalen een leuke kerstgroet met aangepaste tijden;
  • Verzend eventueel een nieuwsbrief met duidelijke data.
blog image

Het jaar afsluiten

Of je nu alleen werkt, een team om je heen hebt of bij een groot bedrijf werkt: het jaar kan altijd leuk worden afgesloten. Een dagje vermaak, samen eten of een gezellige borrel. Mocht je iets leuks willen doen, zorg dan dat je het ruim optijd communiceert! Tijdens de decembermaand zit iedereen boordevol met borrels, etentjes en quasi-verplichtingen van familie, vrienden en verenigingen. Werk kan daar doorgaans prima bij, als het maar optijd in de agenda’s staat.

Bij Komma sluiten we het jaar iedere keer af op de laatste vrije vrijdag van het jaar. Dit jaar dus op 20 december. We zijn dan gesloten, blikken terug op afgelopen jaar en kijken vooruit naar wat er komen gaat en misschien wel gaat veranderen. We blijven Komma, dus we sluiten de dag sowieso af met lekker eten en een drankje (of twee)!

Goede voornemens

Een beetje cliché, maar voor bedrijfsdoeleinden helemaal niet zo verkeerd. Oké, noem het geen goede voornemens maar doelen. Waar wil je naartoe? Wat moet eind 2020 anders gaan? Wat pakken we aan dit jaar? Door het bespreekbaar te maken, kun je jezelf laten horen, kom je erachter wat anderen willen en kun je gezamenlijk mooie doelen bepalen. Goede voornemens dus ;)

blog image

Kerstpakket of niet?

Stiekem hoopt denk ik iedere werknemer op een kerstpakket, maar het kan zijn dat je hier helemaal niet achter staat of liever op een ander moment iets extra’s doet. Hoe dan ook: een woordje van dank kan er overal wel af. Hoe leuk is het om van je leidinggevende persoonlijk te horen of lezen wat hij zo waardeert in jou of erkenning te krijgen voor je harde werk? Tip voor alle ondernemers: schrijf je boodschap in een persoonlijk uitgekozen kaartje of boek passend bij de persoon. 

Automatisch antwoord

Tot slot stel je natuurlijk je AutoResponder in, zodat iedereen die jou alsnog een e-mail stuurt er meteen van op de hoogte is wanneer je er weer bent. Dat mag natuurlijk op een leuke manier! Breng je bericht in kerstsfeer, geef een persoonlijke touch mee en vermeld vanaf wanneer je berichten weer zal behandelen.

Het is nog maar even tot de feestdagen. Ben je er klaar voor? Wij hebben nog een mooie eindsprint te halen, maar gaan er van 20 december tot en met 1 januari even tussenuit. Fijne feestdagen!