Blog

7 super creatieve initiatieven in coronatijd

Door Twan Lammers
30 / 04 / 2020

Het coronavirus is al een tijdje in ons kikkerlandje en heeft al veel ellende met zich meegebracht. Toch slaan we de zwarte bladzijde in dit artikel even over, want er ontstaan ook heel veel mooie initiatieven.

Ondernemers die altijd netjes binnen de lijntjes kleurden, kladderen nu op een tekening alsof ze een kind van 4 zijn. Dat vinden wij fantastisch. Creativiteit zit in ons bloed en voor iedereen die nu ook volledig out-of-the-box denkt: je bent goed bezig!

Om je wat inspiratie te geven heb ik een lijstje gemaakt van 7 super initiatieven, die ik de afgelopen tijd ben tegengekomen in de media. 

 

Appeltaart door de brievenbus

We zien elkaar steeds minder, dus zoeken we andere manieren om te communiceren. We appen, videobellen en sturen zelfs weer kaartjes. Een kaartje is leuk, maar het wordt pas echt leuk als er ineens een appeltaart op de deurmat ligt. Bakkerij Margriet uit Gorinchem kwam op dit geniale idee. Ze ontwikkelde een appeltaart die precies in de brievenbus past. Ik hoor je denken: dat valt toch meteen kapot? Nee, de appeltaart heeft een speciale op maat gemaakte verpakking, waardoor die geen bewegingsvrijheid heeft. De taart wordt momenteel op de webshop als warme broodjes verkocht en valt dus zeer in de smaak. 

 

Geen bier maar zeep

De vraag naar bier neemt af, terwijl de vraag naar handzeep alsmaar toeneemt. 1 + 1 = 2 dacht Bavaria. Het distillatieproces werd aangepast en zo kwam er weer snel leven in de brouwerij. In korte tijd werd al 25.000 liter bier omgezet tot handalcohol. Onder meer verplegers, huisartsen en zorgmedewerkers wassen nu hun handen met Bavaria. De zorg blij, Imago van Bavaria: +100.

 

Bunny drive-thru

McDonalds is allang niet meer het enige bedrijf wat een drive-thru heeft. De afgelopen weken schoten ze uit de lucht: restaurants, tuincentra en slagers zagen allemaal brood in een auto-afhaalservice. De meest opmerkelijke drive-thru is die van dierengezondheidscentrum Boven-Veluwe. Hier kunnen baasjes hun konijn laten inenten voor ziektes, gewoon vanuit de auto. Klanten zijn er dolblij mee, want hun beestje is weer beschermd en de drive-thru is ook nog eens ontzettend efficiënt. 

 

Kantoorgeluiden generator

Geef toe, stiekem missen we het kantoor allemaal een beetje. Het bedrijf Mynoise heeft hier iets op bedacht: The Office Noise Generator. Via deze site kun je (gratis) kantoorgeluiden afspelen. Onder meer de geluiden van typende, schrijvende of pratende collega’s zijn hierop te vinden, maar ook de printer, muisklikken, de airco en noem maar op. Via schuifjes kun je alles volledig naar wens instellen, ideaal!

blog image

Adopteer een alpaca

De dierentuinen zijn al enige tijd op slot en veel parken zitten hierdoor in moeilijkheden. Ook Kasteelpark Born had hier last van. Ze besloten hun kop echter niet te laten hangen en kwamen met de actie ‘adopteer een dier’. Voor een bedrag, variërend van €25 tot €600 per jaar kun je een van de dieren uit het park adopteren. Een steenuil kost bijvoorbeeld €50 en een alpaca €150. Voor dit geld worden de dieren onderhouden. De geadopteerde dieren mag je (helaas) niet mee naar huis nemen, maar je krijgt er wel een jaarkaart voor, als je tenminste €100 of meer doneert. Nu maar hopen dat de dierentuinen snel weer opengaan.  

 

Zweedse balletjes at home

De Ikea is inmiddels weer open, maar het restaurant is nog altijd dicht. Voor wie heimwee begint te krijgen naar de Zweedse balletjes, is er nu een oplossing. Het goed bewaarde recept wat altijd geheim was, heeft Ikea nu gedeeld op de website. Zo kun je thuis lekker aan de slag. Super slim van Ikea, want bij iedere hap denk je toch weer even aan de Zweedse meubelgigant. Daarnaast smaken ze thuis waarschijnlijk ook nét iets minder lekker, waardoor je toch weer de neiging krijgt om na de crisis een nieuwe Kallax-kast te halen.

blog image

Marathon op je balkon

Wedstrijden worden afgelast, trainingen gaan niet meer door……het wordt de sporter niet makkelijk gemaakt in deze tijd. Toch hield het de Fransman Elisha Nochomovitz er niet van om een marathon te gaan rennen. Niet op de straat of in het bos, want dat mag momenteel in Frankrijk niet. Nee, gewoon op zijn 7 meter lange balkon. Meer dan 3.000 keer heeft hij op en neer moeten rennen en het is hem nog gelukt ook. Chapeau!

 

Al deze mensen en bedrijven hierboven denken niet in problemen, maar in kansen. Focus dus niet op hetgeen wat je niet meer kunt, maar juist op wat je wel kunt.

Wil jij ook je creatieve geest naar boven halen? Sluit dan aan bij ons Komma’s Koffieuurtje op 13 mei.